Ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση σχεδόν πέντε ωρών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον κορονοϊό στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα.

Επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Επίσης ανακοίνωσε ότι όλος οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους.

Ο κύριος Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

Ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, απάντησε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει καταγραφεί στην Τουρκία

Το βράδυ της Τρίτης, ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, πρόκειται για έναν άνδρα και σύμφωνα με τον Κοτζά νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα μέλη της οικογενείας του άνδρα βρίσκονται υπό παρακολούθηση, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει ο Φαχρεντίν Κοτζά μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι στην Τουρκία οι οποίοι ήταν αρνητικοί στον κοροναϊό.