Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, πρόκειται για άτομο που έχει επαφές με το πρώτο κρούσμα.

«Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουμε τον ιό και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί» δήλωσε ο Κότζα.

Στην Τουρκία αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενώ οι αθλητικές δραστηριότητες θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα.

Επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Επίσης ανακοίνωσε ότι όλος οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους.

Ο κύριος Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

Ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, απάντησε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.