Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με την πανδημία στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με το Bloomberg θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ήδη ο Λευκός Οίκος έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη, αφού μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Ο Μπολσονάρου είχε συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα.

Ένας συνεργάτης του προσβλήθηκε από τον Covid-19 και σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υποβλήθηκε και αυτός σε εξετάσεις που βγήκαν θετικές.

Το Fox News δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι πηγές του και Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το θέμα.

Ωστόσο, ένας γιος του Μπολσονάρου διέψευσε την πληροφορία αυτή, λέγοντας ότι η εξέταση βγήκε αρνητική και ότι ο πατέρας του δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Ακόμα σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη  σελίδα του Βραζιλιάνου προέδρου στο Facebook,  βρέθηκε αρνητικός στον νέο κορονοϊό.

Ο Μπολσονάρου υποβλήθηκε στην εξέταση επειδή ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της προεδρίας, ο Φάμπιο Βαϊνγκάρτεν, διαγνώστηκε την Πέμπτη με την ασθένεια.

Ο Βαϊνγκάρτεν είχε συνοδεύσει τον Βραζιλιάνο πρόεδρο στο ταξίδι του στη Φλόριντα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.