Ο Πύργος του Άιφελ θα κλείσει από το βράδυ της Παρασκευής λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

«Λόγω της επιδημίας του Covid-19, η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ ανακοινώνει το κλείσιμο του Πύργου από απόψε στις 21:00 τοπική ώρα», ανακοίνωσε η εταιρεία, επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι «θα μπορέσει να ξανανανοίξει πολύ σύντομα, όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει».

Ακόμα το διάσημο καμπαρέ του Παρισιού «Μουλέν Ρουζ» και το μουσείο του Λούβρου βρίσκονται μεταξύ των πολιτιστικών αξιοθέατων που κλείνουν τις πόρτες τους από σήμερα, αφού η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Το μουσείο του Λούβρου, το δημοφιλέστερο παγκοσμίως, με 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι κλείνει τις πόρτες του από τις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) και «μέχρι νεωτέρας».

«Σε συμφωνία με τις κυβερνητικές οδηγίες, το μουσείο του Λούβρου κλείνει σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 18:00 τοπική ώρα και μέχρι νεωτέρας», αναφέρει το μουσείο σε ένα δελτίο τύπου.

Το «Μουλέν Ρουζ», με ιστορία 130 ετών, επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει για το κοινό μέχρι νεωτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο θα δίνει επιστροφές χρημάτων ή τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις σε άλλη ημερομηνία, έγινε γνωστό από μία εκπρόσωπο τύπου.

Εντούτοις, τα φώτα δεν θα σβήσουν στο κτίριο, στη συνοικία Πιγκάλ του Παρισιού. «Δεν θέλουμε το Μουλέν Ρουζ να χάσει κάθε θετικό στοιχείο και την αισιοδοξία του, θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες», επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

Ορισμένοι από τους 450 εργαζόμενους του διάσημου καμπαρέ θα συνεχίσουν να εργάζονται, για παράδειγμα επιδιορθώνοντας κοστούμια, για τη στιγμή που θα είναι έτοιμο να ανοίξει, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, το Ανάκτορο των Βερσαλιών, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας θα κλείσει για το κοινό από σήμερα στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) εξαιτίας του Covid-19, με τη διεύθυνσή του να ανακοινώνει ότι θα παραμείνει ανοικτό μονάχα το πάρκο.

Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη χώρα

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία από 1.000 προηγουμένως, προκειμένου ν’ ανακόψει την εξάπλωση του Covid-19.

«Θα περάσουμε στο όριο των 100 για τις συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση, την κυκλοφορία του ιού» και η απαγόρευση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλη την εθνική επικράτεια και από τώρα», εξήγησε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο F1.

«Εκατό άνθρωποι, αυτό σημαίνει προφανώς σημαντικές συνέπειες για τα θέατρα, για τους κινηματογράφους». παραδέχθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους γάμους, ο Φιλίπ είπε:

«Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων ό,τι κι αν συμβεί, αλλά και να διατηρήσουμε τη συνέχεια της ζωής του έθνους».

Την Κυριακή, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει διά στόματος του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων άνω των 1.000 ατόμων μέχρι τις 15 Απριλίου, τόσο στο ύπαιθρο όσο και στους κλειστούς χώρους.