Ο Ισπανός πρωθυπουργός πριν από την ανακοίνωση για τη σύζυγό του, γνωστοποίησε ότι τίθεται σε απομόνωση σχεδόν όλη η χώρα για να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Τόσο η Γκόμεθ, όσο και ο Σάντσεθ «είναι καλά», «βρίσκονται και οι δύο στη Μονκλόα», την κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης, και «εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τις υγειονομικές αρχές», κατά την ανακοίνωση των υπηρεσιών του ισπανού πρωθυπουργού.

Κορονοϊός: Στους 170 οι νεκροί στην Ισπανία - Περιορίζονται οι μετακινήσεις

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ισπανία. Μέσα σε μία μέρα καταγράφηκαν 70 νέοι θάνατοι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να αυξηθεί από 120 σε 190.

Επίσης οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι τα κρούσματα είχαν φθάσει τα 5.753 το Σάββατο, εκ των οποίων σχεδόν 3.000 βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης. Σε 24 ώρες καταγράφηκαν 1.500 νέα κρούσματα του COVID-19 στην Ισπανία.  

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ έθεσε τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα για την επιδημία του κορονοϊού

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Παράλληλα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, σχολεία, πανεπιστήμια και μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην λήψη οικονομικών μέτρων προς βοήθειαν των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρων που θα διασφαλίσουν ρευστότητα για τις επιχειρήσεις.