Σύμφωνα με την El Pais, συνολικά 7.753 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ενώ 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό στη χώρα.

Κορονοϊός: Αυστηροί περιορισμοί από την κυβέρνηση

Οι Ισπανοί μένουν στα σπίτια τους σήμερα, αφού η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στη δημόσια ζωή επιχειρώντας να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού κι ενώ τα κρούσματα της νόσου αυξάνονται με ρυθμό ανάλογο της Ιταλίας.

Η Ισπανία, η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, διέταξε χθες τα 47 εκατομμύρια κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα.

Οι δρόμοι στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη ήταν άδειοι σήμερα.

Όλες οι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας είχαν στα πρωτοσέλιδα τους το σύνθημα της κυβέρνησης «Μαζί θα σταματήσουμε αυτό τον ιό», την ώρα που τα λεωφορεία στο κέντρο της Μαδρίτης ήταν άδεια από επιβάτες.

Μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης θα παραμείνουν κλειστά για 15 ημέρες, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε ένα πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της χώρας, όλες οι λιτανείες για το Πάσχα ακυρώθηκαν, την ώρα που η Βρετανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να αποφεύγουν τα περιττά ταξίδια στην Ισπανία.

Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί πολίτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι οι περιορισμοί θα πλήξουν την οικονομική κατάστασή τους.

«Ελπίζω να τελειώσει σύντομα και να μπορέσω να επιστρέψω στη δουλειά» δήλωσε ο 22χρονος Φαμπρίθιο που εργάζεται στο αεροδρόμιο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ είπε χθες ότι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, υποσχέθηκε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να περιορίσει τις απώλειες. Η σύζυγός έχει και η ίδια προσβληθεί από τον ιό, όπως επίσης και δύο υπουργοί της κυβέρνησής του.