Μία τέτοια τραγική ιστορία μοιράστηκε με τον κόσμο και η Κάρολιν Χόπτον, η οποία έχασε τη μητέρα της που νόσησε από κορονοϊό.

Σε μία συγκινητική ανάρτηση αποκάλυψε ότι δεν κατάφερε να κρατήσει το χέρι της μητέρας της στις τελευταίες της στιγμές, καθιστώντας την απώλειά της ακόμη πιο καταστροφική.

Η Κάρολιν, όπως γράφει η Mirror, ανέφερε ότι η μητέρα της πέθανε μόνη της, ενώ βρισκόταν σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω του κορονοϊού. Σε ανάρτησή της στο Twitter δημοσίευσε μία φωτογραφία της μητέρας της και ανέφερε «ο Covid-19 δεν μου επέτρεψε να κρατήσω το χέρι της αγαπημένης μου μητέρας τις τελευταίες της στιγμές χθες το βράδυ. Πέθανε μόνη της στην καραντίνα του νοσοκομείου. Έχασα τα πάντα. Πόσες οικογένειες θα πρέπει να περάσουν το ίδιο;».

Να σημειωθεί ότι στη Μεγάλη Βρετανία 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 ανέρχονται σε 2.353.

Ταυτόχρονα μόλις τέσσερις άνθρωποι έχουν πάρει επισήμως εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα όμως, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δεν έχει αποφασίσει ούτε το κλείσιμο των σχολείων. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε, δε, ότι η «επιστημονική συμβουλή» είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων θα βοηθούσε, αλλά δεν αποτελεί μέτρο που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Και ενώ τα πάντα παραμένουν ανοιχτά, οι εργαζόμενοι πάνε στις δουλειές τους, ο Τζόνσον είπε πως πρέπει να είναι σε απομόνωση για τουλάχιστον μία εβδομάδα όποιος βήχει ή έχει ανεβάσει πυρετό.

Μάλιστα, στόχος είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, να καθυστερήσει η κορύφωση της επιδημίας του COVID-19 στη Βρετανία μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να αρθεί η πίεση στις υπηρεσίες υγείας.