Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί, τέσσερις νέοι συναντήθηκαν για να καπνίσουν ένα τσιγάρο χασίς, επειδή δεν μπορούσαν στο σπίτι.

Όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικοί άρχισαν να τρέχουν και έβαλαν φωτιά σε αρκετούς θάμνους. Τελικά η αστυνομία συνέλαβε δύο εξ αυτών για το συμβάν καθώς και για μη συμμόρφωση με τα μέτρα που ισχύουν μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάστασης εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του Covid-19.

Μέχρι στιγμής στην Ισπανία ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε  558, ενώ καταγράφηκαν 2.538 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 13.716. 

Η ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter αναφέρει:

«Τέσσερις νέοι μαζεύτηκαν για να καπνίσουν ένα τσιγαριλίκι επειδή δεν τους επιτρεπόταν στο σπίτι. Ξεφεύγοντας από την αστυνομία έβαλαν φωτιά σε αρκετούς θάμνους στον δρόμο Juana Jugán με έναν αναπτήρα. Κατέστη εφικτό ν’ αναγνωριστούν οι δύο εξ αυτών και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες τόσο γι’ αυτό όσο και για παραβίαση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης».

Πηγή: lavanguardia.com