Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι αρκετά ενεργός στα social media και ειδικά στο Twitter, έτσι με ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι:

«Σε συναίνεση με τον Καναδά, κλείνουμε προσωρινά τα βόρεια σύνορα μας σε μη ουσιαστικές μετακινήσεις. Το εμπόριο δεν θα επηρεαστεί. Ακολουθούν λεπτομέρειες».

Ακόμα σε άλλο tweet του, σε μία συνηθισμένη του ανάρτηση αναφέρθηκε στο πόσο αποτελεσματικά έχει καταπολεμήσει ο Covid-19 κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

«Πάντα συμπεριφερόμουν απέναντι στον Κινέζικό Ιό πολύ σοβαρά, και έκανα πολύ καλή δουλειά από την αρχή, συμπεριλαμβανομένης της πολύ γρήγορης απόφασης μου να κλείσω τα “σύνορα” με την Κίνα, ενάντια στις ευχές σχεδόν όλων. Πολλές ζωές σώθηκαν. Το νέο αφήγημα των Fake News είναι απαράδεκτο και λάθος!».

Τέλος ξανά μέσω του Twitter ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας για να κοινονοποιήσει μία «πολύ σημαντική πληροφορία» της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων που αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

«Θα δώσω συνέντευξη Τύπου σήμερα για να συζητήσω για πολύ σημαντική πληροφορία της FDA σχετικά με τον Κινεζικό Ιό!», έγραψε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Η FDA (Food and Drug Administration ) είναι ο ομοσπονδιακός οργανισμός των ΗΠΑ που εποπτεύει την αδειοδότηση και διάθεση των φαρμάκων στο αμερικανικό έδαφος.

Σύμφωνα με το covidtracking.com, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 5.993 και ο αριθμός των νεκρών σε 100.