Μήνυμα στον γερμανικό λαό, απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνησή της για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και η έκβασή της ανοιχτή» σημείωσε η καγκελάριος και συνέχισε λέγοντας πως «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».  Η καγκελάριος σημείωσε ακόμα πως «η κατάσταση είναι ήδη αρκετά δύσκολη και στην Οικονομία, αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα χειροτερέψει περισσότερο. Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ακόμα πως «κάνει ό,τι μπορεί για να μετριάσει τις οικονομικές επιπτώσεις και προπαντός για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας». 

Ακόμα κατέστησε σαφές ότι «η προμήθεια του πληθυσμού με τρόφιμα είναι εξασφαλισμένη και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για να κάνουν στοκ οι καταναλωτές». Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας κίνησης, το κλείσιμο της μεγάλης πλειοψηφίας των καταστημάτων, των χώρων διασκέδασης, σχολείων, παιδικών σταθμών. Τα χαρακτήρισε «απόλυτα αναγκαία ώστε να σωθούν ζωές».

ΠΗΓΗ: dw.com