Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το πρόβλημα με τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι πολύ χειρότερο από ότι στην Κίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe Nino Cartabellotta στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μολυσμένων ιατρών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1.500 μόνο τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Ο αριθμός των 2.629 υγειονομικών που νοσούν από τον κορονοϊό σημαίνει επίσης ότι σχεδόν το 0,3% των Ιταλών υγειονομικών υπαλλήλων έχουν την ασθένεια και επομένως τίθενται εκτός υπηρεσίας.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχε γίνει γνωστό ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 35.713, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 2.978.  Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. Άλλα 1084 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προειδοποίησε ότι τα μέτρα απομόνωσης πρέπει να παραταθούν πέραν της αρχικής προθεσμίας τους.

Κορονοϊός: Ξανά σε καραντίνα ο ασθενής «νούμερο 1» - Ετοιμαζόταν για εξιτήριο

Στην καραντίνα επέστρεψε ο ασθενής «νούμερο 1» του κορονοϊού που καταγράφηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πιεμόντε στην Ιταλία.

Πρόκειται για τον 40χρονο μάνατζερ επιχείρησης από το Τορίνο.

Σύμφωνα με την La Repubblica ο 40χρονος νοσηλευόταν στο «Amedeo di Savoia» με κορονοϊό και τις τελευταίες μέρες η υγεία του είχε βελτιωθεί.

Οι γιατροί έκριναν πως θα έπαιρνε εξιτήριο καθώς θεωρήθηκε πως ήταν καλά, μετά από σειρά δοκιμαστικών θεραπειών. Τα τεστ για κορονοϊό έβγαιναν αρνητικά, ωστόσο λίγο πριν το εξιτήριο βρέθηκε θετικός.

«Έχει ιαθεί, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε» ανέφερε ο διευθυντής του «Amedeo di Savoia», Τζιοβάνι ντι Πέρι, διευκρινίζοντας πως στις λοιμώξεις παρατηρείται το φαινόμενο οι ασθενείς να περνούν μία φάση που το ιικό φορτίο ταλαντεύεται μεταξύ αρνητικού και θετικού. «Πρόκειται για την ουρά της λοίμωξης και όχι για υποτροπή της» ανέφερε ο ντι Πέρι.

Ο 40χρονος μάνατζερ θα παραμείνει σε καραντίνα.