Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανήλθε σε 17.147, από τα 13.716 χθες, ενώ ο αριθμός των νεκρών πέρασε από 558 σε 767 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Κορονοϊός: «Χτύπησε» τουλάχιστον 2.600 υγειονομικούς στην Ιταλία

Επίσης, σήμερα έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 2.600 υγειονομικοί υπάλληλοι στην Ιταλία έχουν νοσήσει από τον ιό, δηλαδή το 8,3% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της χώρας.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το πρόβλημα με τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι πολύ χειρότερο από ότι στην Κίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe Nino Cartabellotta στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μολυσμένων ιατρών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1.500 μόνο τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Ο αριθμός των 2.629 υγειονομικών που νοσούν από τον κορονοϊό σημαίνει επίσης ότι σχεδόν το 0,3% των Ιταλών υγειονομικών υπαλλήλων έχουν την ασθένεια και επομένως τίθενται εκτός υπηρεσίας.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχε γίνει γνωστό ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 35.713, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 2.978.  Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. Άλλα 1084 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προειδοποίησε ότι τα μέτρα απομόνωσης πρέπει να παραταθούν πέραν της αρχικής προθεσμίας τους.