Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το Netflix και άλλες πλατφόρμες να σταματήσουν να προβάλλουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας προκειμένου να μην κρασάρει το δίκτυο από την άνευ προηγουμένου χρήση λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Καθώς τόσες πολλές χώρες έχουν επιβάλλει αυστηρά μετρά και πόλεις ολόκληρες είναι σε καραντίνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων αναγκάζονται να δουλέουν από το σπίτι και ακόμα περισσότερα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια πίεση στα δίκτυα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, έγραψε στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης ότι είχε μιλήσει με τον διευθυντή του Netflix Ριντ Χάστινγκς και κάλεσε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις να χαμηλώσουν την ανάλυση (#SwitchtoStandard) όταν το HD δεν είναι απαραίτητο, προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση στο Internet για όλους.

«Ο Επίτροπος Μπρετόν έχει δίκιο να τονίζει τη σημασία της διασφάλισης ότι το διαδίκτυο θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά σε αυτή την κρίσιμη εποχή» δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος του Netflix. 

Υπερφορτωμένο είναι και το Facebook λόγω την πανδημίας του κορονοϊού, όπως παραδέτηκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με δημοσιογράφους. Οι φωνητικές κλήσεις, οι βιντεοκλήσεις σε Messenger και WhatsApp είναι διπλάσιες από το συνηθισμένο.