Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, η εταιρεία Netflix, θα μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.

Ο Μπρετόν είχε προτρέψει την Τετάρτη την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.

Το γεγονός ότι πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν επιβάλλει αυστηρά μετρά και αρκετές πόλεις έχουν μπει σε καθεστώς καραντίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων αναγκάζονται να δουλεύουν από το σπίτι και ακόμα περισσότερα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο, αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια πίεση στα δίκτυα και φόβους ότι μπορεί να «κρασάρουν».