Συγκεκριμένα δημοσίευμα της εφημερίδας του Μιλάνου, Corriere della Sera, αναφέρει ότι 200.000 προστατευτικές αυτές μάσκες που έχουν ήδη πληρωθεί 670.000.000 ευρώ για να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία της Ιταλίας, βρίσκονται στο τελωνείο της Άγκυρας, καθώς η τουρκική γραφειοκρατία ζητά συνεχώς καινούρια έγγραφα από το ιταλικό δημόσιο.

«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η Corriere della Sera. 

«Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει», υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου.

«Δεν γίνεται να ζητηθούν πίσω τα χρήματα διότι η τουρκική εταιρία που παράγει τις μάσκες τις παρέδωσε έτοιμες προς αποστολή. Την ίδια ώρα, το πολύτιμο αυτό μέσο προστασίας από τον ιό, δεν μπορεί ούτε να φτάσει στους παραλήπτες του στην Ιταλία», εξηγεί η Corriere.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα την περασμένη Τρίτη, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, «με αίτημα να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι τώρα δεν συνέβη απολύτως τίποτα».