«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τη Γενεύη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, το παράδειγμα της Γουχάν, της εστίας της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα όπου δεν έχει καταγραφεί από χθες κανένα εγχώριο κρούσμα, είναι μια «ελπίδα» για τον κόσμο.

«Χθες, η Γουχάν δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας» είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Η Γουχάν δίνει μια ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας πως ακόμη και η σοβαρότερη κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη».

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Κίνα δεν ανακοίνωσε σήμερα κανένα νέο κρούσμα, που να προέρχεται από την ίδια τη χώρα, αν και ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 39.

Έρευνα δείχνει ότι οι νέοι δεν είναι ανίκητοι

Σύμφωνα με μία έρευνα που εκδόθηκε την Τετάρτη από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, το κύριο συμπέρασμα είναι ότι οι νέοι δεν «είναι ανίκητοι» απέναντι στον Covid-19.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη μελέτη περίπου το 1/5 των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και έχουν νοσηλευτεί είναι ηλικίας 20-44 ετών. Συμπεριλαμβανομένου ενός 2-4% εξ αυτών που χρειάστηκε θεραπεία σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Ειδικότερα κατά την έρευνα, σε 4,226 περιπτώσεις πολιτών των ΗΠΑ που επιβεβαιώθηκε ότι έχουν νοσήσει από τον Covid-19, το 29% ήταν ηλικίας 20-44, με το 20% εξ αυτών να χρειάζονται νοσηλεία.