Ο άνδρας αυτός, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, έπρεπε να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι του για 14 μέρες μετά την επιστροφή του από περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας. Ωστόσο, την Κυριακή το βράδυ εντοπίστηκε σε ντισκοτέκ κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας που έκανε η αστυνομία.

Οι αρχές του επέβαλαν το μεγαλύτερο πρόστιμο που προβλέπεται κατηγορώντας τον για "κακόβουλη ενέργεια". "Οι άνθρωποι που θα συλλαμβάνονται σε μέρη γεμάτα κόσμο και με κακό εξαερισμό θα στέλνονται σε κέντρα πρόληψης επιδημίας και θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων Ταϊβάν", δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Ταϊπέι Χου Γιου-ιχ. "Δεν θα δείξω καμία επιείκεια", πρόσθεσε.

Η Ταϊβάν έχει μέχρι στιγμής μόνον 195 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων δύο έχουν καταλήξει. Ωστόσο σαφής αύξηση στα κρούσματα παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες λόγω της επιστροφής ταξιδιωτών από ζώνες που έχουν πληγεί από την επιδημία.

Πλέον η Ταϊβάν απαγορεύει τις αφίξεις μη κατοίκων της και όσοι φτάνουν εκεί οφείλουν να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Η τήρηση της καραντίνας τους ελέγχεται χάρη στο GPS που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Μηνύματα στέλνονται σε αυτούς που δεν σέβονται την τήρηση της καραντίνας τους, καθώς το σύστημα αυτό είναι συνδεδεμένο με τις υπηρεσίες της αστυνομίας.

Το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων Ταϊβάν μπορεί να διπλασιαστεί, αν ο παραβάτης χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.