Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την Τρίτη τις ανησυχίες του σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας του κορονοϊού, διαβεβαιώνοντας ότι οι Αμερικανοί θα λάβουν προφυλάξεις προκειμένου να αποφύγουν τη μόλυνση, όταν επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Συγκεκριμένα με σειρά αναρτήσεων στο Twitter στάθηκε στην ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στις εργασίες τους.

«Ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα επειδή κανένας δεν λέει ΟΧΙ! Έρχονται εκατομμύρια μάσκες για να υποστηρίξουν τις ΗΠΑ».

«Αυτό δεν έχει να κάνει με τη γελοία Πράσινη Νέα Συμφωνία. Αυτό έχει να κάνει με το να επιστρέψουν οι καταπληκτικοί εργαζόμενοι και οι εταιρίες μας στη δουλειά».

«Το Κογκρέσο πρέπει να αποδεχθεί αυτή τη συμφωνία, χωρίς άλλες ανοησίες σήμερα. Όσο περισσότερο καιρό πάρει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας. Οι εργαζόμενοι μας θα πονέσουν».

«Οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

«Θα σεβαστούν την τήρηση της Κοινωνικής Απόστασης και όλα τα υπόλοιπα. Θα προσέχουμε τους ηλικιωμένους με προστασία και στοργή. Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα μαζί. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (πολύ) ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!».

Εξάλλου, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε την Τρίτη ότι η διοίκηση Τραμπ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής σήμερα προκειμένου να προμηθευτεί 60.000 κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τη νόσο Covid-19, καθώς καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε κιτ, μάσκες, αναπνευστήρες και άλλο κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό για τους επαγγελματίες υγείας.

Ο Πίτερ Γκέινορ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, είπε στο CNN ότι η διοίκηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής, διότι «υπάρχουν κιτ διαγνωστικών εξετάσεων στα οποία πρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση».

Θα είναι η πρώτη φορά που ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί για την κρίση του νέου κορονοϊού