Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως 743 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή, ενώ τη Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 602. Το θλιβερό ρεκόρ της Ιταλίας ήταν το Σάββατο με τον αριθμό των νεκρών σε ένα 24ωρο να ανέρχεται σε 793.

Συνολικά 74.386 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 στην Ιταλία. Παράλληλα, 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά κορονοϊού είναι 32.346 και οι νεκροί 4.474. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442 και οι νεκροί 258.

Πέντε χρόνια φυλάκιση για όποιον «σπάει» την καραντίνα 

Μέχρι και 5 χρόνια φυλάκιση θα αντιμετωπίζουν όσοι Ιταλοί σπάνε την καραντίνα που έχει επιβληθεί με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όποιος γνωρίζει ότι είναι θετικός στον ιό και βγαίνει από το σπίτι του, με στόχο να σπάσει την καραντίνα, στο εξής θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και απειλεί την δημόσια υγεία όπως αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού, στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό, ο ΠΟΥ συνιστά τη μέγιστη προσοχή στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και πρόληψης.

Και πάντα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για τις νότιες περιφέρειες της χώρας, Τζουζέπε Προβεντσάνο, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση της Rai ότι «ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να αυξηθούν άμεσα οι κλίνες, στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσοκομείων της Κάτω Ιταλίας. Από 1.700 που ήταν στην αρχή της επιδημίας, να γίνουν, τώρα, 3.500». «Εργαζόμαστε αδιάκοπα, νυχθημερόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προβεντσάνο.