Οι γιατροί σε νοσοκομείο της Βρετανίας είπαν ότι οι πνεύμονες του κατέρρευσαν και είναι σοβαρά άρρωστος με κορονοϊό. Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία του για να πείσει τους Βρετανούς ότι όλοι είναι ευάλωτοι και γι' αυτό πρέπει να μείνουν σπίτι.

«Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου. Μαγνητοσκόπησα ένα βίντεο για να πω αντίο στη γυναίκα και το παιδί μου γιατί κάποια στιγμή σχεδόν εγκατέλειψα από τους πόνους και τον φόβο» λέει ο Ματ, σύμφωνα με τη Mirror.

«Κάθε μία ώρα βλέπω δωμάτια με κρίσιμα περιστατικά κορονοϊού να αδειάζουν καθώς η οικογένειες αποχαιρετούν τους ασθενείς μέσα από ένα γυαλί.

«Σε όσους σκέφτονται ότι μπορεί απλά να έχουν λίγο βήχα και ήπια συμπτώματα λέω, σας παρακαλώ μην είστε ηλίθιοι» επισημαίνει ο 39χρονος.

Ο Ματ είχε αρκετές μέρες που δεν ένιωθε καλά. «Ήμουν άρρωστος σχεδόν τρεις εβδομάδες, στην αρχή είχα λίγο βήχα και σιγά σιγά ριγή, πυρετό και πονόκεφαλο. Κάθε μέρα αισθανόμουν όλο και χειρότερα αλλά συνέχισα να παριστάνω τον ήρωα. Στην αρχή οι γιατροί με ρώτησαν αν είχα πάει στην Κίνα και αφού απάντησα αρνητικά μου είπαν ότι δεν είχα κορονοϊό. Όταν τα πράγματα έγιναν χειρότερα, η γυναίκα μου κάλεσε ασθενοφόρο και γιατροί με ειδικές στολές μου είπαν ότι είχα κορονοϊό και ήμουν σοβαρά άρρωστος» περιγράφει.