Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε ότι θα εξεταστεί η επιβολή καραντίνας για δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη «πιθανότατα στο Νιου Τζέρσεϊ και σημεία του Κονέκτικατ».

«Προτιμώ να μην το κάνουμε, αλλά ίσως χρειαστεί» είπε ο Τραμπ σύμφωνα με το CNN.

Όπως ανέφερε, στα μέτρα θα προβλέπεται η απαγόρευση μετακίνησης πολιτών από και προς τις τρεις περιοχές. «Έχουμε πρόβλημα στη Φλόριντα, πολλοί από τη Νέα Υόρκη πάνε εκεί. Δεν το θέλουμε αυτό», είπε.

Επίκεντρο της πανδημίας οι ΗΠΑ 

Οι ΗΠΑ αποτελούν πλέον το επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν στους 519 το Σάββατο, από 385 που ήταν την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

 Άλμα κατέγραψαν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, φτάνοντας τα 44.635, από 37.258 που ήταν την Παρασκευή. Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία διπλασιάζεται πλέον κάθε τέσσερις ημέρες, αντί για τρεις που ήταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

«Η Νέα Υόρκη μπορεί να δει την κορύφωση στη ζήτηση για νοσοκομειακές κλίνες σε τρεις εβδομάδες από τώρα», πρόσθεσε.

Οι αρχές θα προσπαθήσουν να κατασκευάσουν άλλα τέσσερα προσωρινά νοσοκομεία ώστε να ανταποκριθούν στην αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου.