«Η Κίνα ήδη έχει συνολικά 693 κρούσματα κορονοϊού που προήλθαν από το εξωτερικό, το οποίο σημαίνει ότι η πιθανότητα ενός νέου κύκλου μολύνσεων παραμένει σχετικά υψηλή», δήλωσε ο Μι Φενγκ, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Κορονοϊός: Η ζωή επιστρέφει στη Γουχάν - Η Κίνα όμως δεν εφησυχάζει

Η πόλη της Γουχάν από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού ξεκίνησε δειλά – δειλά να επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς της, έπειτα από δύο μήνες απομόνωσης.

Οι εικόνες με τα πλήθη επιβατών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γουχάν είναι ενδεικτικές της αλλαγής στην καθημερινότητα των πολιτών, στους οποίους επιτρέπεται να εισέλθουν στην πόλη, όχι όμως να φύγουν.

Η Γουχάν, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, είδε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να προσβάλλονται από τον νέο κορονοϊό, ενώ τουλάχιστον 3.000 έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια Covid- 19 και σύμφωνα με το BBC άνοιξε τους δρόμους της από την Παρασκευή.

Οι αριθμοί μειώθηκαν δραματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας Κίνας. Σήμερα δημοσιοποιήθηκαν νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία δεν καταγράφηκε κανένα νέο εγχώριο κρούσμα, αναφέρθηκαν όμως 54 «εισαγόμενα» και τρεις ακόμη θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα όπου προσέβαλε άνθρωπο για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο αυξήθηκε έτσι σε 81.394.

Ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 αυξήθηκε σε 3.295, καθώς χθες καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα, κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Παρόλα αυτά, η Κίνα δεν εφησυχάζει και ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση όλων των ξένων επισκεπτών, ακόμη και αν έχουν θεωρήσεις ή άδειες παραμονής. Περιορίζει επίσης τις κινεζικές και ξένες αεροπορικές εταιρείες σε μία πτήση την εβδομάδα και οι πτήσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 75%.