Ένα Airbus A310 της γερμανικής αεροπορίας μετέφερε 6 ασθενείς από το Μπέργκαμο, το επίκεντρο της τραγωδίας στην Ιταλία, σε γερμανικά νοσοκομεία στην Κολωνία, τη Βόννη και το Μπόχουμ. 

Δεν είναι γνωστό με τι κριτήρια επελέγησαν οι 6 ασθενείς με COVID-19, αλλά αντίστοιχες πτήσεις φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί και από τη Γαλλία προς άλλα νοσοκομεία της χώρας. Το Airbus διαθέτει κρεβάτια αυξημένης φροντίδας για τους ασθενείς

«Σε εποχές μεγάλης ανάγκης, είναι φυσικό ότι συμπαραστεκόμαστε στους φίλους μας» δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ για την αποστολή. «Γι αυτό δεχόμαστε σοβαρά ασθενείς από την Ιταλία με την ιπτάμενη μονάδα αυξημένης φροντίδας της αεροπορίας μας. Είναι σημαντικό δείγμα αλληλεγγύης. Η Ευρώπη χρειάζεται να παραμείνει ενωμένη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει αρκετά κρούσματα, αλλά ελάχιστους θανάτους με το σύστημα Υγείας να δείχνει να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της συγκυρίας. Αναμένονται περισσότερες ανάλογες πτήσεις τις επόμενες ημέρες.