Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 στην Κίνα ανήλθε έτσι σε 81.470.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ακόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν, με το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να φθάνει πλέον τα 3.304.

Κλειστά σύνορα και μείωση διεθνών πτήσεων 

Η Κίνα ανακοίνωσε πως έκλεισε προσωρινά τα σύνορα για τους αλλοδαπούς από τις 18:00 την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και μειώνει δραστικά οι διεθνείς πτήσεις. Πλέον τουρίστες και αλλοδαποί που ζουν στην Κίνα αλλά βρίσκονται σε άλλες χώρες δεν μπορούν να επιστρέψουν.

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται τα ταξίδια για επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς λόγους καθώς επίσης και οι μετακινήσεις κατοίκων με υπηρεσιακά και διπλωματικά διαβατήρια.

Από την Κυριακή, κάθε κινεζική αεροπορική εταιρεία δεν θα μπορεί να εκτελεί παρά μία πτήση εβδομαδιαίως σε άλλη χώρα. Και κάθε ξένη εταιρεία δεν θα μπορεί να εκτελεί παρά μόνο μία πτήση εβδομαδιαίως προς την Κίνα.

 Η ζωή επιστρέφει στη Γουχάν

Η πόλη της Γουχάν από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού ξεκίνησε δειλά – δειλά να επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς της, έπειτα από δύο μήνες απομόνωσης.

Οι εικόνες με τα πλήθη επιβατών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γουχάν είναι ενδεικτικές της αλλαγής στην καθημερινότητα των πολιτών, στους οποίους επιτρέπεται να εισέλθουν στην πόλη, όχι όμως να φύγουν.

Η Γουχάν, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, είδε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να προσβάλλονται από τον νέο κορονοϊό ενώ τουλάχιστον 3.000 έχασαν τη ζωή τους.

Οι αριθμοί μειώθηκαν δραματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας Κίνας.