Σύμφωνα με έρευνα της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης RAI, ο «ασθενής ένα» του κορονοϊού στην Ιταλία δεν είναι ο 38χρονος Ματία από την κωμόπολη Κοντόνιο της Λομβαρδίας.

Σχεδόν ένα μήνα πριν, τον Ιανουάριο, η έρευνα της Rai υποστηρίζει ότι είχε μολυνθεί ένας ηλικιωμένος από την πόλη Πιατσέντσα του ιταλικού Βορρά και έχασε την ζωή του από μια βαριάς μορφής πνευμονία.

Στην κλινική στην οποία εισήχθη, 150 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι, σε σύνολο 250, πρόεκυψαν έως τώρα θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική αυτή έρευνα, η οποία θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, στις 22 Ιανουαρίου η ιταλική κυβέρνηση είχε δώσει οδηγίες σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να προσέξουν αν υπάρχουν ασθενείς που μπορεί να ήλθαν σε επαφή με την Κίνα ή παρουσιάζουν μορφές πνευμονίας που δεν ανταποκρίνονται σε καμία θεραπεία.

Η τελευταία αυτή σύσταση, όμως, είναι πιθανό να μην προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο 38χρονος μάνατζερ και αθλητής θεωρείτο γνωστός ως ο «ασθενής νούμερο 1», και εκτιμάται ότι είχε μεταδώσει τον ιό σε 15 τουλάχιστον άτομα στην πόλη Κοντόνιο και πήρε εξιτήριο στις 23 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι και από έρευνα Ιταλών μοριακών βιολόγων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Covid-19 έφτασε στην Ιταλία στα τέλη Ιανουαρίου, δηλαδή μερικές εβδομάδες πριν τη διάγνωση του πρώτου ασθενούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ