Η κορυφή του ουρανοξύστη, φωτίστηκε εν μέσω βροχής τη Δευτέρα, με κόκκινα και λευκά φώτα που αναβόσβηναν γύρω από τη διάσημη «βελόνα» του κτηρίου. Οι ιδιοκτήτες ονόμασαν τον φωτισμό αυτό «καρδιοχτύπι της Αμερικής». 

Ο φωτισμός, που μιμείται τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου, δίχασε την κοινή γνώμη καθώς κάποιοι το είδαν σαν μια σημαντική κίνηση αλληλεγγύης στη μάχη των γιατρών και των υγειονομικών ενάντια στον κορονοϊό και άλλοι, όπως γράφει η Daily Mail, ένιωσαν «πιο αγχωμένοι από ποτέ».

Αρκετοί χρήστες των social media σχολίασαν ότι ο νέος φωτισμός προσθέτει άγχος στους Νεοϋρκέζους. «Κάντε το πάλι φυσιολογικό. Ωραίο και λευκό. Σύμβολο της Νέας Υόρκης. Δεν χρειάζεται τα κτήρια να φαίνονται λες και είναι και εκείνα πανικόβλητα!» γράφει κάποιος. «Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι πραγματικά άσχημα όταν το Empire State Building θυμώνει» έγραψε κάποιος άλλος! «Μάλλον έρχεται το τέλος του κόσμου» σχολιάζει ένας τρίτος.

Η Νέα Υόρκη θεωρείται το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, με πάνω από 1.200 νεκρούς και 66.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.