«Έχουμε μερικούς ακόμα αναπνευστήρες που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων. Θα τους στείλουμε στον κόσμο στις περιοχές όπου ανήκουν στο δίκτυο διανομής της Τέσλα. Τα έξοδα των συσκευών και οι αποστολές θα είναι δωρεάν. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιηθούν από ασθενείς που τους έχουν ανάγκη και να μην στοιβαχτούν σε κάποια αποθήκη», ανέφερε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet, χωρίς όμως να κάνει κάποια αναφορά σε αριθμό.

Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν απευθυνθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να βοηθήσουν στην παραγωγή αναπνευστήρων και άλλων υλικών ιατρικού εξοπλισμού, μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τη Ford και τη General Motors να φτιάξουν γρήγορα αναπνευστήρες, την ώρα που ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται καθώς τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεπεράσει τα 777.000 και οι θάνατοι είναι περισσότεροι από 37.500,.

Στις ΗΠΑ όπου ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 3.000, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 163.000, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ειδικά στην Νέα Υόρκη φαίνεται να υπάρχει σημαντική έλλειψη σε αναπνευστήρες κάτι που έχει αναφέρει τόσο ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο όσο και ο κυβερνήτης της περιοχής, Άντριου Κουόμο.