Οι δύο πρώτοι θάνατοι στο Κονγκό-Μπραζαβίλ καταγράφηκαν στην οικονομική πρωτεύουσα -μεγάλο κόμβο της πετρελαϊκής βιομηχανίας- Πουάντ Νουάρ, γνωστοποίησε σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, Ζακλίν Λιντιά Μικολό, η οποία έκανε λόγο για 22 κρούσματα κορονοϊού συνολικά.

Ο περιορισμός των κατοίκων στα σπίτια τους για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα στη χώρα των περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην άλλη όχθη του ποταμού Κονγκό, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 11 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 109, εκ των οποίων οκτώ ήταν θανατηφόρα. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κινσάσα (7), στο Ιτούρι (1), στο Βόρειο Κίβου (1) και στο Νότιο Κίβου (2). Τρεις ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η πιο δύσκολη για την Κινσάσα. Υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλος αριθμός μολύνσεων τοπικά και αυτό θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων τις ημέρες που θα έρθουν. Οι αριθμοί πολύ γρήγορα θα διπλασιαστούν, αν δεν τριπλασιαστούν», προειδοποίησε ο συντονιστής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ασθένειας COVID-19, ο Ζαν-Ζακ Μουγεμπέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Jeune Afrique.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ