Χιλιάδες εκδρομείς το επισκέφθηκαν πρόσφατα από διάφορες γωνιές της Ευρώπης και μολύνθηκαν από κορονοϊό. Οι υγειονομικές υπηρεσίες στις σκανδιναβικές χώρες εντόπισαν ως πηγή προέλευσης εκατοντάδων κρουσμάτων το Ισγκλ.

Τώρα, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε μία μαζική αγωγή και να υποβάλουν μηνύσεις κατά του θερέτρου, όπως αναφέρει ο Independent.

Οι αρχές του Ισγκλ κατηγορήθηκαν από την Αυστριακή Ένωση Προστασίας των Καταναλωτών (VSV) ότι ενήργησαν πολύ αργά για τη λήψη μέτρων για την εξάλειψη της επιδημίας του κορονοϊού.

Η VSV κάλεσε τους παραθεριστές που επλήγησαν από τον ιό να εγγραφούν στην ιστοσελίδα του και σε μόλις πέντε ημέρες, 2.500 επισκέπτες έχουν εγγραφεί, το 80% των οποίων είναι Γερμανοί, σύμφωνα με το CNN.

Η Αυστριακή Ένωση Προστασίας των Καταναλωτών αναφέρει ότι όσοι επισκέφθηκαν τα χιονοδρομικά κέντρα Ischgl, Paznauntal, St Anton, Sölden και Zillertal πριν ή μετά τις 5 Μαρτίου και στη συνέχεια διαγνώστηκαν με το Covid-19 «ενδέχεται να δικαιούνται αποζημίωση».

«Η πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζεται ως ανωτέρα βία και κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τυχόν ζημιά που υπέστη», λέει η VSV.

«Εντούτοις, η διατήρηση των χιονοδρομικών κέντρων ανοικτών, παρόλο που οι αρχές γνώριζαν ή έπρεπε να γνωρίζουν την απειλή μαζικής μόλυνσης, είναι σίγουρα ένας λόγος να εξεταστούν αξιώσεις αποζημίωσης».