«Κανείς δε μιλάει για το τι θα συμβεί σε τέσσερις ή πέντε μήνες από τώρα που ελπίζουμε ότι η πανδημία του κορονοϊού θα έχει υποχωρήσει. Μια τεράστια δημοσιονομική «ωρολογιακή βόμβα», είναι προγραμματισμένη να εκραγεί και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει αλλά κανείς δε μιλά για αυτό» λέει ο Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στο Business Insider.

«Την ώρα που η αμερικανική οικονομία θα είναι έτοιμη να ανακάμψει, θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις κρατικών υπαλλήλων και περικοπές των επιδομάτων ανεργίας εκτός κι αν η κυβέρνηση Τραμπ και το Κογκρέσο συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Διότι εκείνο των 2 τρισ. δολαρίων που αποφασίστηκε πρόσφατα είναι κυρίως ανακουφιστικού χαρακτήρα και ίσως χρειαστεί να διπλασιαστεί ή να φθάσει ακόμη και τα πέντε τρισ. δολάρια» επισημαίνει ο οικονομολόγος.

Ο Κρούγκμαν θεωρεί επίσης ότι η κρίση θα παραταθεί και μετά το τέλος της πανδημίας καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις στις κατά τόπους πολιτείες σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να κρατούν ισοσκελισμένους τους προϋπολογισμούς τους κάθε χρόνο. «Πραγματικά ανησυχώ ότι οι οικονομικές επιπτώσεις ίσως διαρκέσουν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος» τονίζει.