Η μπύρα, της οποίας η ονομασία μοιάζει με την ονομασία του κορoνοϊού (coronavirus), με αποτέλεσμα να υπάρξουν και σχετικές διαφημίσεις, δεν θα συνεχίσει να παράγεται προσωρινά.

Σύμφωνα με το Reuters, η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της Corona καθώς επίσης και άλλων εμπορικών σημάτων που εξάγει στις 180 χώρες του κόσμου, αφού οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες κηρύχτηκαν από τη μεξικανική κυβέρνηση ως μη βασικές.

Στο Μεξικό έχει κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία και η κυβέρνηση διέταξε την αναστολή των μη βασικών δραστηριοτήτων.

Η ζυθοποιία διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι η αναστολή παραγωγής θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή και ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μείωση της παραγωγής σε επίπεδο στο οποίο θα μπορούσε η παραγωγή να ξαναρχίσει μόλις αρθεί η απαγόρευση.

«Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο να εκδώσει κάποια διευκρίνιση επιβεβαιώνοντας την μπύρα ως αγροτοβιομηχανικό προϊόν, στην Grupo Modelo είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα σχέδιο με πάνω από το 75% του προσωπικού μας να εργάζεται από το σπίτι και ταυτόχρονα με εγγυημένη την παραγωγή μπύρας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο, κάποιοι θεώρησαν πως ο κορονοϊός έχει σχέση με την... μπύρα Corona

Συγκεκριμένα, υπήρξε αύξηση στις αναζητήσεις: 

  • Coronavirus beer
  • Corona virus beer
  • Virus corona beer

Οι περισσότερες αναζητήσεις ήταν στην Αυστραλία ενώ ακολουθούσε ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκείνη την εποχή δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα στις συγκεκριμένες χώρες.