Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του προς τους πολίτες ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε πολίτες κάτω των 20 ετών, εκτός κι αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Παράλληλα, απαγόρεψε για 15 ημέρες την κυκλοφορία των οχημάτων σε συνολικά 31 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης, καθώς και αστικών κέντρων, όπως η Άγκυρα, η Σμύρνη, η Προύσα και τα Άδανα.

«Η χρήση προστατευτικής μάσκας σε περιοχές με συνωστισμό, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών καταστημάτων, καθίσταται υποχρεωτική», δήλωσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, σε εξωτερικούς χώρους, όλοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρία  βήματα απόσταση μεταξύ τους.

. Ο αριθμός των θυμάτων κορονοϊού στην Τουρκία παρουσίασε νέα αύξηση, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες, 69 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 425. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά έγιναν 16.160 διαγνωστικά τεστ και διαπιστώθηκαν 2.786 κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 20.921, από την αρχή της εκδήλωσης της επιδημίας στις 11 Μαρτίου. 69 αποθεραπεύτηκαν.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι σε 25 πόλεις της Τουρκίας δεν υπάρχουν νεκροί ενώ σε 56 πόλεις χάθηκαν ζωές λόγω της πανδημίας. Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα είναι 12.231, στη Σμύρνη 1.015, στην Άγκυρα 860, στο Ικόνιο 601 και στο Κοτζάελι 500.