Συγκεκριμένα, τα νέα κρούσματα κορονοϊου την Παρασκευή ήταν 6.174.

Τα κρούσματα συνολικά στη Γερμανία ανέρχονται σε 85.778 κρούσματα από 79.696 την Παρασκευή, με τον μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων να καταγράφεται στη Βαυαρία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι θάνατοι από τον COVID-19 έχουν αυξηθεί σε 1.158, αναφέρει το Iνσιτούτο, από 1.017 νεκρούς έως την Παρασκευή.

«Μοντέρνα πειρατεία» των ΗΠΑ καταγγέλλει η Γερμανία για 200.000 μάσκες

Για μια αδιανόητη ενέργεια, την υπεξαίρεση 200.000 μασκών, κατηγορεί τις ΗΠΑ η Γερμανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου, κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για «μοντέρνα πειρατεία» λέγοντας χαρακτηριστικά, πως οι αμερικανικές αρχές υπεξαίρεσαν 200.000 μάσκες FFP2 από το αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ, τις οποίες το Βερολίνο προόριζε για την Αστυνομία του. 

«Το αντιμετωπίζουμε ως μοντέρνα πειρατεία» ανέφερε στη γραπτή του δήλωση, σημειώνοντας πως τέτοια συμπεριφορά μεταξύ συμμάχων είναι απαράδεκτη. «Ακόμα και σε καιρό παγκόσμιας κρίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται μέθοδοι… άγριας δύσης. Απαιτώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, να απαιτήσει με τη σειρά της από τις ΗΠΑ να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο». 

Το Βερολίνο, φέρεται να έχει παραγγείλλει 200.000 μάσκες από την αμερικανική εταιρεία 3Μ, η οποία διατηρεί εργοστάσια στην Κίνα. Το φορτίο που προοριζόταν για τη Γερμανία, σταμάτησε στην Μπανγκόγκ όπου φαίνεται να υπήρξε και η αμερικανική παρέμβαση.