«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον εισήχθη σε νοσοκομείο «προληπτικά» καθώς συνεχίζει να έχει συμπτώματα, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχές όλου του έθνους για καλή ανάρρωση στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον καθώς δίνει τη δική του μάχη με τον κορονοϊό. Όλοι οι Αμερικάνοι προσεύχονται για εκείνον, είναι φίλος μου, ένας σπουδαίος κύριος και ένας μεγάλος ηγέτης. Μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλά, είναι δυνατός», είπε o Τραμπ. 

Ο Τραμπ είπε πως ενημερώθηκε από τον Βρετανό πρέσβη για την κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού. «Ήταν σημαντικό το ότι πήγε στο νοσοκομείο, ελπίζω να είναι καλά», τόνισε.

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις 

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή γίνεται προληπτικά, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα του κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. «Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση