Ο Τσέρα απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών αφού νοσηλευόταν από τις 24 Μαρτίου σε νοσοκομείο της Νέα Υόρκης καθώς είχε νοσήσει από τον νέο κορονοϊό.

Ο Στάνλεϋ Τσέρα ήταν συνιδρυτής της εταιρίας Crown Acquisitions, μίας εταιρίας κολοσσού στον τομέα του real estate στις ΗΠΑ, στην οποία ανήκουν μερικά από τα πιο γνωστά κτήρια της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της ημέρας της παρέλασης των βετεράνων πολέμου στην Νέα Υόρκη, τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «αγαπημένο του φίλο».

Επίσης ήταν  γνωστός χρηματοδότης του Ρεπουμπλικανού πρόεδρου καθώς από το 2016-2019 είχε διαθέσει το ποσό των 402.800 δολαρίων σε οργανισμούς συμφερόντων του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τσέρα το 2019 ως «έναν από τους μεγαλύτερους εργολάβους και μεσίτες στον κόσμο».

Τον περασμένο μήνα μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει ότι ένας φίλος παλεύει με τη «βιαιότητα» του κορονοϊού και έπεσε σε κώμα.

Πιστεύεται ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Τσέρα.

«Έχω κάποιους φίλους που είναι τρομερά άρρωστοι. Θεωρούσαμε ότι πήγαιναν για ήπια νοσηλεία και σε μία περίπτωση βρίσκεται σε κώμα. Και λες “πως έγινε αυτό;», είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ σε μία πρόσφατη συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: CNN