Οι περισσότεροι χρήστες εστιάζουν στην αδιαφορία τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης, καθώς παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί συνιστούν την ελάχιστη απόσταση ως ένα από τα βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Φωτογραφία δείχνει τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν σε ασανσέρ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Γκίσεν, όπου είχε πάει για επίκσκεψη με άλλους 13 συναδέλφους του.

Ανάμεσα τους διακρίνονται ο διευθυντής της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέ και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες της περιοχής. 

Βέβαια, όλοι φορούσαν μάσκα, αλλά όπως τονίζουν συνεχώς οι ειδικοί αυτό δεν αρκεί για την 100% προστασία μας.

Η σχετική φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την ειρωνεία και την αγανάκτηση των χρηστών στο Twitter.

Άλλοι θεώρησαν ότι είναι ένα αστείο, ένα φωτομοντάζ και άλλοι απαίτησαν να πληρώσουν όλοι το σχετικό πρόστιμο. Χρήστης  μάλιστα έγραψε σε ειρωνικό τόνο: «Ωραίο το παράδειγμά σας», ενώ άλλος ανέφερε: «Αγαπητέ κύριε Σπαν, την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί του ασανσέρ».

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε βέβαια αργότερα  στην συνέντευξη τύπου να δικαιολογηθεί χωρίς όμως επιτυχία. Και τώρα όλοι αναρωτιούνται μα γιατί δεν είπε κανένας τίποτα μέσα στο ασανσέρ; Με την απάντηση το μήνυμα του υπουργού να είναι ότι θα το βελτιώσει στο μέλλον και ίσως να κάνει και κάποια σύσταση.

Πηγή: RTL και ΑΠΕ - ΜΠΕ