Οι λαθρέμποροι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση του κορονοϊού και με πρόσχημα ότι μεταφέρουν μάσκες προστασίας κατά του Covid-19 επιχείρησαν να «περάσουν» στη Βρετανία κοκαΐνη αξίας 1.150.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της συνοριακής δύναμης σταμάτησαν ένα φορτηγό στη ζώνη ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μέσω της σήραγγας της Μάγχης την Τρίτη και μέσα σε ένα φορτίο με μάσκες ανακάλυψαν 14 κιλά κοκαΐνης.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων του κλάδου του Ντόβερ, Ντάρεν Χέρμπερτ, δήλωσε: «Αυτή η κατάσχεση είναι περαιτέρω απόδειξη του τρόπου με τον οποίο τα εγκληματικά δίκτυα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ξέσπασμα του κορονοϊού, καλύπτοντας το φορτίο ναρκωτικών με κάτι που θα φαινόταν σαν προστατευτικός εξοπλισμός. Εξετάζουμε ποιος είναι πίσω από αυτήν την προσπάθεια, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι έχουμε σημειώσει μία πολύ σημαντική επιτυχία».

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 34χρονος Πολωνός υπήκοος, συνελήφθη, ενώ οι μάσκες μεταφέρθηκαν για έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.