Οι αρχές της πόλης αναθεώρησαν προς τα πάνω τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων της από τη νόσο του νέου κορονοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 στην Γουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, έως αργά το βράδυ χθες, Πέμπτη 16 Απριλίου, αναθεωρήθηκε κατά 325 και ανήλθε σε 50.333 και ο αριθμός των θανάτων κατά 1.290 και ανήλθε σε 3.869.

Σε ανακοίνωση, η δημοτική υπηρεσία της Γουχάν για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 αναφέρει ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες.

Τι έλεγαν οι ντόπιοι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Radio Free Asia, το οποίο αναπαρήγαγαν και διεθνή ΜΜΕ, οι υπολογισμοί από τα κρεματόρια, δείχνουν ότι ο αριθμός μπορεί να είναι και δεκαπλάσιος από εκείνον που είχε ανακοινώσει επίσημα το Πεκίνο.

Κάτοικος της Γουχάν, τη μαρτυρία του οποίου επικαλούνταν το Radio Free Asia, ανέφεραν ότι τα κρεματόρια στην πληγείσα περιοχή δούλευαν εντατικά.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί σε social media, σε ένα τέτοιο γραφείο, στη Γουχαν, μπορεί να έγινε παράδοση 5.000 σορών σε  μια μέρα.

Κάποιοι υπολογίζουν ότι με βάση τη δυναμική των υπαρχουσών δομών για την καύση νεκρών, αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και δεκαπλάσιο ή και παραπάνω αριθμό νεκρών.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι στην οποία ίσχυσε η πολύ αυστηρή καραντίνα, πιστεύουν ότι στη Γουχάν οι θάνατοι μπορεί να φτάνουν και τους 40.000 και ότι πολλοί άνθρωποι πέθαναν στα σπίτια τους χωρίς να καταγραφούν ως επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα.