Οι διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας από το συντηρητικότερο κομμάτι των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, λαμβάνουν μορφή… επιδημίας στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ο τελευταίος απολογισμός της χώρας υπήρξε τραγικός με 4.491 νεκρούς σε 24 ώρες.

Κινητοποιήσεις κατά των απαγορεύσεων, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρις στιγμής στο Μίτσιγκαν, το Οχάιο, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Μινεσότα, την Γιούτα, την Βιρτζίνια και το Κεντάκι. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα πληγώνουν τους πολίτες και την οικονομία, την ίδια ώρα βέβαια που οι υγειονομικοί προειδοποιούν πως μια ενδεχόμενη άρση των μέτρων θα μπορούσε να σημάνει ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Την Παρασκευή μάλιστα με μια σειρά… tweet, όπως δηλαδή συνηθίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ, φάνηκε να στηρίζει τα αιτήματα των διαδηλωτών.  Οι πολιτείες που ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κυβερνώνται όλες από Δημοκρατικούς. Όμως διαδηλώσεις έχουν γίνει και σε πολιτείες με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες. Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως με 672.000 και 33.000 αντίστοιχα.

Γιατί διαδηλώνουν

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν υπερβολικά τα μέτρα που έχουν παρθεί για πολίτες και επιχειρήσεις. Ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας στη Μινεσότα, έγραφε στο Facebook του.

«Δεν είναι δουλειά του κυβερνήτη να βάζει απαγορεύσεις στην κίνηση των πολιτών της Μινεσότα. Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν ξεκάθαρος ότι πρέπει να βάλουμε την Αμερική και πάλι να δουλέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να γιατρέψουμε τη χώρα». 

ΠΗΓΗ: BBC