Καθώς η συζήτηση για την επόμενη μέρα του κορονοϊού έχει ήδη ξεκινήσει, η Emirates ξεκίνησε τον προγραμματισμό της για την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα, που επιβάλλει τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας ακόμα και μετά την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Μεταξύ των μέτρων που θα λάβει η εταιρεία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού είναι οι κενές θέσεις στο αεροπλάνο αλλά και ο περιορισμός στις χειραποσκευές.

Όπως ανακοίνωσε η Emirates, μέτρα περιορισμού θα τεθούν σε εφαρμογή τόσο στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι όσο και εν πτήσει.

Στο αεροδρόμιο, όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να φορούν προστατευτικές στολές, οι επιβάτες πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων και να φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκα. Παράλληλα θα γίνονται θερμομετρήσεις.

 Όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους θα φορά ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, με προστατευτικές στολές μιας χρήσης πάνω από τις στολές τους και προστατευτικό κάλυμμα ασφαλείας, εκτός από μάσκες και γάντια.

Τα περιοδικά και άλλα έντυπα που συνήθως υπάρχουν στα καθίσματα των επιβατών, δεν θα είναι διαθέσιμα ενώ και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού τους.

Οι χειραποσκευές δεν θα γίνονται δεκτές στις πτήσεις. Οι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους μόνο φορητό υπολογιστή, τσάντα ή παιδικά είδη. 

Επίσης φαγητό και ποτό θα εξακολουθήσουν να προσφέρονται στους επιβάτες αλλά σε ειδικά κουτιά ώστε να μειώνεται η επαφή μεταξύ πληρώματος και πελατών και επομένως και ο κίνδυνος μόλυνσης.