Ο  κ. Ρέντφιλντ μιλώντας στη Washington Post ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πιθανότητα η επιθετικότητα του ιού τον επόμενο χειμώνα να είναι πραγματικά ακόμη πιο δύσκολη από αυτήν που μόλις περάσαμε».

Γρίπη και κορονοϊός μαζί

Σύμφωνα με τον διευθυντή του CDC, όπως μεταδίδει το CNN, «θα έχουμε ταυτόχρονα την επιδημία της γρίπης και την επιδημία του κορονοϊού» προβλέποντας μια διπλή επίθεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Παρόλο που υπάρχουν εμβόλιο και φάρμακα για τη θεραπεία της γρίπης - σε αντίθεση με τον κορονοϊό- παραμένει μια θανατηφόρα λοίμωξη.

Η εποχική γρίπη είναι σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο και ενώ η δραστηριότητα της γρίπης θεωρείται τώρα χαμηλή, όμως ήδη στις ΗΠΑ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 168 παιδιά, σύμφωνα με το CDC. Πέρυσι, η γρίπη σκότωσε τουλάχιστον 34.200 Αμερικανούς, σύμφωνα με το Κέντρο, ενώ περίπου 35,5 εκατομμύρια άνθρωποι αρρώστησαν.

Όπως τονίζει ο Ρέντφιλντ, η ταυτόχρονη «δράση» της γρίπης και του κορονοϊού θα σήμαινε υπερκορεσμό στα νοσοκομεία, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.