Η διακοπή των συνεντεύξεων Τύπου έρχεται μετά το σάλο που προκλήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε αν η χορήγηση απολυμαντικού με ένεση στο σώμα θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία για την πνευμονική νόσο που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό. Γιατροί απ’ όλον τον κόσμο, ειδικοί στον τομέα της υγείας και κατασκευαστές απολυμαντικών κάλεσαν τον κόσμο να μην πίνει, ούτε να εγχέει στο σώμα του τέτοια προϊόντα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜάκΙνανι είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι τα επόμενα μπρίφινγκ θα έχουν νέο ύφος και θα επικεντρωθούν σε άλλα ζητήματα, όπως είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Αλλά εγώ δεν θα το ερμήνευα αυτό ότι τα θεωρούσαμε αρνητικά, επειδή στην πραγματικότητα πιστεύουμε ότι ήταν μια πολύ θετική και χρήσιμη ευκαιρία για τον πρόεδρο να μιλήσει στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Στις καθημερινές ενημερώσεις, που συχνά κρατούσαν μέχρι και δύο ώρες, Αμερικανοί ειδικοί ενημέρωναν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 54.000 ανθρώπους. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο είχαν μετατραπεί σε μια πλατφόρμα για να παρουσιάζει ο πρόεδρος Τραμπ τις δικές του θεωρίες και τις πιθανές θεραπείες για τον νέο κορονοϊό αλλά και να επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η συνέντευξη Τύπου ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον), όμως δεν θα γίνει, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Τραμπ θα μιλήσει στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση που θα έχει εντός της ημέρας με διευθυντές επιχειρήσεων και βιομηχανιών στον Λευκό Οίκο.

Η ομάδα διαχείρισης της κρίσης θα επαναλάβει τις ενημερώσεις της αργότερα εντός της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ