Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ο Μάικ Πενς φαίνεται να είναι ο μοναδικός που δεν φοράει μάσκα ή κάποιο άλλο προστατευτικό μέσο για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊόύ κατά την επίσκεψη του στην κλινική Mayo στη Μινεσότα.

Σ’ ένα tweet, το οποίο διαγράφει στη συνέχεια η κλινική ανέφερε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Αμερικανό αντιπρόεδρο για την πολιτική της σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ο Μάικ Πενς ο οποίος ηγείται της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του Covid-19, πάντως υπεραμύνθηκε της επιλογής του, τονίζοντας ότι ήταν απαραίτητο προκειμένου να συναντηθεί με το προσωπικό και τους ασθενείς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει τον κόσμο να φοράει μάσκα ή κάποιο προστατευτικό μέσο σε τοποθεσίες όπου «είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο της κοινωνικής απόστασης», ενώ το ίδιο συνιστά και η κλινική Mayo σε όλους τους ασθενείς αλλά και σους επισκέπτες.

Στην επίσκεψη ήταν παρών, συνοδεύοντας τον Πενς και ο επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, δρ. Στίφεν Χαν, ο οποίος όμως φορούσε μάσκα. Η επίσκεψη έλαβε χώρα την ίδια μέρα όπου οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο κρούσματα και οι νεκροί τις 57.000.

Σε ερώτηση γιατί δεν φόρεσε μάσκα, ο Πενς απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και όσοι βρίσκονται κοντά του εξετάζονται τακτικά για τον κορονοϊό.

«Όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), εξέδωσαν τις οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας, αναγνώρισαν ότι η χρήση της αποτρέπει ανθρώπους που νοσούν να μεταδώσου τον ιό σε κάποιον άλλο. Έτσι αφού δεν έχω κορονοϊό. Σκέφτηκα ότι είναι μία καλή ευκαιρία για εμένα, ώστε να μιλήσω στους ερευνητές και στο τρομερό υγειονομικό προσωπικό, κοιτάζοντας τους στα μάτια και να τους πω ευχαριστώ.

Το πρώτο άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό στον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο ήταν ένας συνεργάτης του Πενς, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν φορέσει ποτέ μάσκα μέχρι τώρα.

Πηγή: BBC