Πρώτη έρχεται η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν και ακολουθεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς που παίρνει τον δεύτερο καλύτερο βαθμό, μετά την ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Στη δημοσκόπηση αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ÖRF), οι ερωτηθέντες σε Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία αξιολόγησαν μόνον τη δική τους κυβέρνηση.

Πιο ικανοποιημένοι δήλωσαν οι πολίτες στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Αρντέρν βαθμολογήθηκε με βαθμό 7,8, ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς με 6,8 και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με 6,0.

Στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού,οι κυβερνήσεις δέχτηκαν πολύ περισσότερες επικρίσεις για τα μέτρα: οι Ιταλοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έδωσαν έτσι τους χειρότερους βαθμούς στις πολιτικές ηγεσίες τους.

Μερικοί πήραν… κάτω από τη βάση

Χειρότερα απ’ όλους βαθμολογείται στην δημοσκόπηση αυτή από τους πολίτες της χώρας του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (με μόλις 4,1) ενώ λίγο καλύτερα αξιολογήθηκαν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν (5,2), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε (5,5) και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (5,6).