Ο χημικός βιολόγος Καθηγητής Κιθ Γουίλισον προτείνει, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Sun», οι υπάλληλοι να χωρίζονται σε δύο ομάδες που θα δουλεύουν η κάθε μία 4 ημέρες από το γραφείο και δέκα από το σπίτι, ώστε ποτέ να μην πέφτει η μία πάνω στην άλλη. Έτσι και η οικονομία θα επανεκκινήσει και θα περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού.

Το ίδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στα σχολεία, με τις ημέρες των παιδιών στην τάξη να συμπίπτουν με τις ημέρες των γονιών τους στο γραφείο.

Η έκθεση καλεί την κυβέρνηση να απομακρυνθεί από το σκεπτικό ανοιχτών και κλειστών επιχειρήσεων και να σκεφτεί τους διάφορους τρόπους με τους οποίους θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις με νέα οργάνωση.

Υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τρεις θεμελιώδεις στόχους: Θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μιας δεύτερης έξαρσης του κορονοϊού, θα επιτρέψει τη μέγιστη δυνατή επιστροφή στην επιχειρηματική και εκπαιδευτική ομαλότητα διατηρώντας ταυτόχρονα τα άτομα ασφαλή και θα καθησυχάσει το κοινό όσο αφορά τα θέματα ασφαλείας.