Η ηθοποιός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media λέγοντας, στην εκπομπή του Channel 4 "The Last Leg", ότι ευχήθηκε ο κορονοϊός να σκοτώσει τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Κληθείσα να σχολιάσει τη διαχείριση της πανδημίας από τη βρετανική κυβέρνηση, η Μαργκόλιες είπε: «είναι απαίσια, πραγματικά απαίσια. Είναι ντροπή, σκάνδαλο. Δηλαδή, δυσκολευόμουν να μην θέλω να πεθάνει ο Μπόρις Τζόνσον. Ήθελα να πεθάνει. Μετά σκέφτηκα ότι θα φαινόταν άσχημο για εμένα και δεν θέλω να είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θέλει να πεθάνουν άνθρωποι».

Αφού παραδέχτηκε ότι το ξανασκέφτηκε και άλλαξε γνώμη, στη συνέχεια έκανε κι άλλο σκληρό σχόλιο για τον πρωθυπουργό: «Μετά ήθελα να γίνει καλά, πράγμα που έγινε, έγινε πράγματι καλύτερα. Αλλά δεν έγινε καλύτερος άνθρωπος. Και αυτό θα το προτιμούσα. Οπότε να 'μαστε τώρα μέσα στα σκ@@ά» κατέληξε.

Οι δηλώσεις της, όπως αναφέρει η Daily Mail, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στα social media. «Νόμιζα ότι η #MiriamMargolyes ήταν νεκρή. Τελικά είχε πεθάνει μόνο ο εγκέφαλός της» έγραψε κάποιος χρήστης στο Twitter.

«Σιχαίνομαι τη ρητορική μίσους της, δεν έχει αληθινές βρετανικές αξίες. Ελπίζω ότι το Κάρμα θα φροντίσει τα δέοντα, είναι ήδη νεκρή για μένα» έγραψε κάποιος άλλος.