Σύμφωνα με άρθρο του Der Stern το οποίο συνοδεύεται από video διάρκειας 12:20, η ζήτηση για πακέτα διακοπών σε δημοφιλείς προορισμούς έχει αυξηθεί μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως τονίζει εκπρόσωπος της TUI, όταν χώρες όπως η Ελλάδα ή η Κροατία δώσουν το σύνθημα πως είναι έτοιμες να υποδεχθούν τουρίστες, τότε, η ζήτηση για διακοπές θα αυξηθεί άμεσα. Ο τουριστικός κολοσσός TUI επισημαίνει πως υπάρχει αισθητή αύξηση στις κρατήσεις για τις Βαλεαρίδες Νήσους, για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Η εταιρεία κρατήσεων DER παρατηρεί πως, η ζήτηση για τη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό είναι αυτή τη στιγμή χαμηλή, αλλά παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.

Από την πλευρά της, η Alltours βλέπει άνοδο των κρατήσεων για ταξίδια προς προορισμούς όπως η Κρήτη και η Αττάλεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung που μιλάει για αύξηση των κρατήσεων μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Όταν προορισμοί διακοπών, όπως η Ελλάδα και η Κροατία στέλνουν το μήνυμα ότι θέλουν ν’ «ανοίξουν» για τους τουρίστες, η ζήτηση αυξάνεται αμέσως, δηλώνει o επικεφαλής της FTI, Ralph Schiller».

Η DER Touristik σημειώνει μια προς το παρόν έντονα αυξανόμενη ζήτηση, σε χαμηλά ωστόσο επίπεδα, για τη Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες Νήσους, τα Κανάρια νησιά, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό και την Καραϊβική.