Από χθες μέχρι σήμερα 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19, ανεβάζοντας σε 27.940 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα.

Επίσης, εντοπίστηκαν 482 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο αυτών να είναι πλέον 233.037, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Άνοιξαν παραλίες και πάρκα στη Βαρκελώνη

Στις πλαζ και τα πάρκα επέστρεψαν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης στο πλαίσιο της νέας ελαφράς χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού στην πόλη που επλήγη σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως και η πρωτεύουσα Μαδρίτη, η Βαρκελώνη δεν έχει λάβει ακόμη άδεια από την κυβέρνηση για να περάσει στην πρώτη φάση άρσης των μέτρων περιορισμού που ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και που είναι πραγματικότητα για το 70% των Ισπανών.

Όμως, καθώς η επιδημία του κορονοϊού έχει επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα, ο Δήμος της πόλης έδωσε λίγη παραπάνω ελευθερία στους κατοίκους της Βαρκελώνης επιτρέποντάς τους από χθες να ξαναπάνε στις πλαζ και στα πάρκα για περπάτημα.

Από τις 8 Μαΐου, οι πλαζ ήταν ανοικτές μόνο από τις 6 έως τις 10 το πρωί για ατομική αθλητική άσκηση (κολύμβηση, κωπηλασία, τζόγκινγκ...). Στο εξής, θα είναι ανοικτές επίσης από τις 06:00 έως τις 20:00 για τους περιπατητές. Όσο για τα πάρκα, θα είναι ανοικτά από τις 10:00 έως τις 21:00 για περπάτημα ή άθληση.

Η Ισπανία είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες στον κόσμο από την πανδημία με σχεδόν 28.000 θανάτους. Η πολύ προσεκτική κατά φάσεις διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ