Στη βρετανική τηλεόραση και στην εκπομπή «Good Morning Britain», φιλοξενήθηκε ο άλλοτε σταρ των Σικάγκο Μπουλς και τον Ντιτρόιτ Πίστονς, Ντένις Ρόντμαν.

Όπως ήταν φυσικό ο παρουσιαστής της εκπομπής Piers Morgan δεν μπορούσε να μην τον ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βορείου Κορέας και στενού φίλου του Ρόντμαν, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Έχω επικοινωνία με τη Βόρεια Κορέα, αλλά μπορώ να πω μόνο αυτό, εάν δείτε την αδερφή του στην τηλεόραση να διοικεί τη χώρα, τότε να ξέρετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτά μπορώ να πω για την ώρα».

Ο Ρόντμαν είχε επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα το 2013 και έκτοτε είναι στενός φίλος με τον ηγέτη της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε εμφανιστεί στην τελετή για τα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου, κάτι που πυροδότησε τις φήμες για την υγεία του, με κάποιες να κάνουν λόγο ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση ή ότι ήταν νεκρός.

Πάντως ο 58χρονος άλλοτε σταρ του NBA, είχε εμφανιστεί καθησυχαστικός σε συνέντευξη του νωρίτερα τον Μάιο σχετικά με τις φήμες, λέγοντας ότι πιστεύει ότι ο Κιμ είναι ζωντανός, ενώ για την αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η οποία θεωρείται η πιθανότερη διάδοχος του, είχε αναφέρει ότι την είχε βρει «γλυκύτατη» και πολύ «ευγενική».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε την 1η Μαΐου, όταν έκοψε την κορδέλα σε εγκαίνια εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν και έδωσε τέλος στις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τον πιθανό θάνατο του. Όμως εκτότε έχει εξαφανιστεί ξανά γεγονός που έχει φουντώσει ξανά τα σενάρια.