Η Σι Ζενγκλί, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν είναι γνωστή ως η «bat woman» καθώς έχει αφιερώσει τη ζωή της στην έρευνα ιών προερχόμενων από τις νυχτερίδες. Σε συνέντευξή της στην κινέζικη τηλεόραση επέστησε την προσοχή, προειδοποιώντας για νέους ιούς. 
Οι χώρες πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην έρευνα για ιούς που μπορούν να μεταδοθούν από τα ζώα στον άνθρωπο. 

Υποστηρίζει ακόμα ότι τα κράτη θα πρέπει να μοιράζονται τα αποτελέσματα ώστε να προετοιμάζονται καλύτερα για μελλοντικές εξάρσεις. Μέχρι σήμερα περίπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικοί στον κορονοϊό ενώ 436.218 έχουν χάσει τη ζωή τους, από τον ιό που φαίνεται πως μεταφέρθηκε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο στα τέλη του 2019. 

Η Κινέζα επιστήμονας υποστηρίζει πως ανακαλύπτονται νέοι ιοί ακόμα και την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος προσπαθεί ακόμα να περιορίσει τις συνέπειες της πανδημίας. «Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από την επόμενη πανδημία, πρέπει να μάθουμε γι αυτούς τους άγνωστους ιούς που κουβαλούν τα άγρια ζώα στη φύση και μας δίνουν πρώιμα σημάδια. Αν δεν τους μελετήσουμε ίσως υπάρξει νέα πανδημία».

Η Σι Ζενγκλί είχε μάλιστα δηλώσει δημοσίως τον φόβο της, ότι δηλαδή μπορεί ο ιός να «διέρρευσε» από το εργαστήριό της -πιθανότατα τροφοδοτώντας χιλιάδες θεωρίες συνωμοσίας-. Ξεκαθάρισε λίγο αργότερα ότι ανακουφίστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι ο νέος κορονοϊός, δεν έμοιαζε γενετικά με κανέναν που είχε η ίδια μελετήσει.